اسکیما چیست؟ چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟
نوشته شده توسط : مستر امیری

اسکیما چیست؟چه تاثیری بر سئو دارد؟

اسکیما (schema)، زبان نشانه گذاری سایت ها است. اسکیما به کمک یک سری کد و دستورالعمل از قبل تعیین شده می تواند، سایت شما رو در موتورهای جستجو بهتر معرفی کند. از تاثیر اسکیما در سئو نمیشود چشم پوشی کرد، حتی اگه تاثیر کمی داشته باشد

اسکیما به چه معنا است؟

Schema Markup در حقیقت یک نوع نشونه گذاری برای اطلاعات محسوب میشه که به کاربران کمک میکنه تا بتونن به راحتی و با سرعت بیشتری نتایج رو جستجو کنن. این کار نرخ کلیک لینک هاتونم افزایش می‌ده و بازدیدکننده‌های بیشتری وارد سایت شما میشن. اسکیما و انواع آن دقیقاً همان موضوعیه که روی سئو و بهینه سازی سایت شما تأثیر مثبت میذاره. در واقع به اسکیما باعث میشه که روبات‌های مورد نظر موتور جستجو به محتواهای صفحات سایت شما دید بهتری داشته باشن. موتور جستجوی گوگل با در نظر گرفتن تحلیل اسکیمای صفحات وب، نتایج متفاوت‌تری رو در صفحه نتایج نشون می‌ده که به اون‌ها ریچ اسنیپت گفته میشه.

ریچ اسنیپتها (Rich Snippets) نتایج متفاوت حاصل از تحلیل اسکیمای صفحات سایت هستن که مقابل کاربران ظاهر میشن. این نتایج توسط موتوری جستجوی گوگل در دسترس مخاطبین قرار میگیرن. در حقیقت اسکیما یک نوع کد برای اضافه کردن اطلاعات مورد نیاز برای زیر تگ عنوان سایته که موتورهای جستجو با کمک اون، محتواهای شما رو بهتر درک میکنن و میفهمن. همچنین علاوه بر نشون دادن نتایج برای کاربران، اطلاعات مضاعفی رو در صفحه نمایش قرار میدن. 

انواع نشانه گذاری اسکیما کدام است؟

زبان اسکیما، برای داده های ساختار یافته (structured data) درباره افراد، مکان ها، و هر چیزی که بر روی وب است، فرمت هایی دارد. لیست کاملی از مواردی را که نشانه گذاری های اسکیما (Schema Markups) می ­توانند تعریف کنند را در وب­ سایت schema.org می ­توانید پیدا کنید. ­با کمک اطلاعاتی که در اسکیما به موتور های جستجو می ­دهید، شانس کلیک شدن روی سایت خود را بیشتر از 50 درصد افزایش می دهید. شما هم احتمالا در نتایج جستجو گوگل با سایت­ هایی روبرو شده ­اید، که اطلاعات بیشتری در همان صفحه جستجو ها نمایش می­ دهند. مثل ستاره هایی که توسط کاربران به آن صفحه داده شده­ اند.

نشانه گذاری ها و کدهای اسکیما مثل سایر کدهای HTML در محتوای سایت قرار می گیرند. سایت شما در هر زمینه ای که فعالیت دارد، می توانید از نشانه گذاری اسکیما استفاده کنید. سایت موسیقی، آموزشی، خبری، کتاب، فیلم و غیره، هر کدام کدهای مخصوص به خود را دارند. مثلا اگر شما سایتی دارید که فایل آموزشی یا کتاب الکترونیک یا محصول دیگری می فروشد. باید از کدهای مخصوص هر کد

 

مهم ترین ویژگی های اسکیما چیست؟

برای اسکیما می‌توان این ویژگیها را برشمرد:

◊بدست اوردن نتایج جستجوی مرتبط

◊درک اسان تر و بهتر توسط گوگل و سایر موتورهای جستجو

◊برای تبدیل شدن به عنوان نهادی در نمودار دانش، دارندگان وب سایت ها از ریچ اسنیپت استفاده می‌کنند. چرا که در بدست اوردن فرصت های بسیار خوبی در SERP موثر است.(توضیحاتی درمورد ریچ اسنیپت در ادامه ی مقاله امده است.)

اسکیما بر سئو سایت چه تاثیری دارد؟

داده های زیر که با قوانین اسکیما نشانه گذاری شده اند می‌توانند توسط موتورهای جستحو شناسایی شوند.

تصاویر، فیلم، کتاب، مقالات،  نویسنده، تاریخ انتشار و اخرین ویرایش محتوای سایت، عنوان و فرمت صفحه، نام و ادرس سایت.

البته لزومی به بهینه سازی همه اطلاعات و محتویات سایت خود با اسکیما نیست. اما این موضوع را هم باید درنظر بگیرید که هرچه بیشتر اطلاعات بهینه سازی شوند، هدف سایت شما برای گوگل قابل فهم تر می‌شود. زمانی که شما داده ها را با اسکیما نشانه گذاری می کنید، این داده ها در گام اول طبقه بندی می‌شوند وسپس ساختار انها مورد بررسی قرار می‌گیرد. و در گام دوم از انها برای رتبه بندی سایت استفاده می‌شود.

بنابراین به عنوان نتیجه ی کلی،افزایش توانایی دیده شدن سایت و یافته شدن کلمات کلیدی محتوای یک سایت توسط گوگل از مهمترین تاثیرات اسکیما بر سئو سایت است.

آیا استفاده از اسکیما Schema می‌تواند رتبه سئو را بهبود ببخشد؟

گرچه ممکن است هرگز و در هیچ منبع مستقیمی اشاره ای به تاثیر مستقیم اسکیما در سئو نشده باشد اما می دانیم که استفاده از نشانه گذاری اسکیما می تواند محتوای شما را برای موتورهای جستجو ترجمه کند. و این مساله به طرز ثابت شده ای در نرخ کلیک تاثیرگذار است.

از آن جایی که دو سوم وبسایت های کل دنیا هرگز کد اسکیما را در نظر نمی گیرند یا آن را به صورت اصولی و قوی ارائه نمی کنند، واضح است که به کارگیری درست آن می‌تواند بسیار در رتبه گرفتن شما و برتری نسبت به رقبایتان کمک کند.

 

 

 

.

 





:: بازدید از این مطلب : 18
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 خرداد 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: